Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Calea Clujului 188, Oradea 410546, E-mail: ioanslavici188@yahoo.com, Tel: 0359465232

CERC PEDAGOGIC AL PROFESORILOR DE LIMBA ROMANA- 18.04.2024

CERC PEDAGOGIC AL PROFESORILOR DE LIMBA ROMANA- 18.04.2024

Cercul pedagogic al profesorilor de Limba și literatura română (gimnaziu II, responsabil prof. Popa Dorina) s-a desfășurat la Școala Gimnazială „Ioan Slavici” Oradea.
Tema ,, Valorificarea rezultatelor învățării și creșterea performanței școlare: metode și strategii inovatoare centrate pe elev,, a avut drept obiective: identificarea și analiza exemplelor de bună practică privind metodele și strategiile de evaluare; utilizarea rezultatelor evaluării în eficientizarea actului didactic.

Citește mai departe...

30 ianuarie 2023 – Ziua Internațională pentru Nonviolență în școală

Sub sloganul ,,Ia ATITUDINE, spune STOP VIOLENȚEI!,, cadrele didactice ale școlii au desfășurat acțiuni destinate creșterii siguranței în școală, activități cu caracter preventiv-educativ adresate elevilor. Este necesar ca școala să rămână mediul sigur și prietenos unde copiii obțin cunoștințe și deprinderi esențiale și dezvoltă relații definitorii pentru viitorul lor, într-o lume mai bună, mai tolerantă.
Împreună, prin fiecare acțiune, putem contribui la construirea unei școli prietenoase, care promovează egalitatea, respectul, nondiscriminarea și incluziunea tuturor copiilor.
Felicitări tuturor!

Citește mai departe...

24 ianuarie 1859 - zi de sarbatoare la Scoala Slavici

Unirea cea Mică poartă răsunetul istoriei în sufletele tuturor românilor de azi. Elevii școlii noastre au sărbătorit Mica Unire cu emoție și bucurie. Mici și mari ne-am unit brațele în Hora Unirii amintindu-ne de ziua în care Moldova și Țara Românească au ales același domn.

Școala Gimnazială ,,Ioan Slavici,, Oradea - în sărbatoare - 175 de ani de la nașterea patronului spiritual

Elevii  Școlii Gimnaziale ,,Ioan Slavici,, Oradea s-au aflat alături de cadre didactice și părinți, în sărbătoare, marcând o nouă ediție a zilelor școlii în săptămâna 16-20 ianuarie 2023 deoarece pe 18 ianuarie 2023 se împlinesc 175 de ani de la nașterea scriitorului Ioan Slavici, patronul spiritual al școlii.

Pe lângă multitudinea și diversitatea activităților desfășurate în incinta unității de învățământ, a avut loc   debutul  Proiectul Județean intitulatPovestea patronului spiritual al școlii mele,, lansat de școală având ca și parteneri școli din județul Bihor și continuarea   Proiectului Local ,,Preșcolarul de zi, școlarul de mâine,, inițiat de școală în colaborare cu Grădinița cu program prelungit nr.51, structură a GPP nr.25.

Citește mai departe...

ŞCOALA DE VARĂ

La Școala Gimnazială „Ioan Slavici” Oradea s-au desfășurat în perioada 8-19 august, ATELIERELE DE VARĂ 2022, în parteneriat cu Ministerul Educației, Asociația OvidiuRO și Fundația Noi Orizonturi conform OME nr.4126/2022 pentru aprobarea Metodologiei de organizare a Programului naţional pentru preşcolari şi elevi "Ateliere de vară".
Atelierele de Vară sunt un modul educațional pe perioada vacanței de vară, cu scopul de a le oferi copiilor experiențe de învățare prin joc, explorare și colaborare.
Obiectivul Atelierelor a fost acela de a crea o comunitate de învăţare, cu scopul de a dezvolta autonomia în învăţare a copiilor, de a încuraja cooperarea si de a aprofunda cunoştinţele dobândite.
S-au realizat: activități de autocunoaștere, dezvoltare personală, lectură, activități practice, jocuri în aer liber.
La final a avut loc festivitatea de absolvire a Atelierelor, iar copiii au primit diplome de participare, cadouri și o parte din materialele realizate pe timpul atelierelor.

Citește mai departe...

Săptămâna Educaţiei Globale

Ghidați de motto-ul Săptămânii Educației Globale 2022《ESTE LUMEA NOASTRĂ, SĂ ACȚIONĂM ÎMPREUNĂ!》, elevii școlii noastre sub coordonarea cadrelor didactice au desfășurat activități dedicate păcii, parteneriatului, toleranței și susținerii celor aflați în situații dificile.
FELICITĂRI DRAGI ELEVI ȘI PROFESORI!
https://fb.watch/hgAygwHg8K/

PROIECT CARTEA

Clasa a VIII a A a răspuns cu bucurie invitației Colegiul Tehnic „Traian Vuia” Oradea de a fi parteneri şi în acest an la activităţile propuse în cadrul Proiectului judeţean „Cartea – mijloc de educație, cultură și tradiție”, Ediția a V-a, ce are rolul de a atrage atenția tinerilor din licee și din școli asupra dobândirii educației prin lectură, prin cultivarea tradițiilor și a obiceiurilor zonei Bihorului cu impact asupra vieții noastre sociale. Astfel, la ora de dirigenție, s-a desfășurat una din activitățile proiectului cu tema ,,E-book – un instrument modern de cunoaștere,, unde d.na dirigintă prof. CHIPER DANIELA a evidenţiat importanţei lecturii în dezvoltarea abilităţilor de comunicare şi formare a personalităţii, prin folosirea eficientă a tabletei.

Citește mai departe...

LUNA CURATENIEI

Elevi și profesori ai școlii au organizat doua acțiuni de igienizare in cadrul campaniei „Luna curățeniei în Bihor”.
https://ecolectbihor.ro/
Acestia au adunat deșeurile din zona școlii, malul Crisului, zona Silvas, zona Parcului ,,I.C.Bratianu.
FELICITARI DRAGI ELEVI SI COLEGI!

Citește mai departe...

EXCURSIE

SĂ NE CUNOAȘTEM PATRIA, SĂ NE FACEM NOI PRIETENI!
Excursia, mult dorită şi îndrăgită de elevi, este cel mai bun prilej de a învăţa geografie şi istorie, de a şti mai multe despre ceea ce înseamnă ţara cu bogăţiile şi frumuseţile ei naturale, mai profund decât la orice oră la clasă.
Importanţa și frumusetea locurilor, a obiectivelor turistice vizitate ( Cetatea Alba Iulia, Castelul Bran, Dino Parc Râșnov) , în cele 3 zile trăite frumos, altfel decât la şcoală, au lăsat în sufletele elevilor de gimnaziu ai școlii impresii şi bucurii de neuitat .
În jurul focului de tabără am legat noi prietenii cu elevi ai Școlii Gimnaziale ,,Iustin Ilieșiu,, Anieș, Bistrița Năsăud.

Citește mai departe...

CINSTE SLAVICI

În cadrul Proiectului Local "PREŞCOLARUL DE AZI, ŞCOLARUL DE MÂINE", Şcoala Gimnazială „Ioan Slavici” Oradea în parteneriat cu Grădinița cu Program Prelungit Nr. 51 (Structură a G.P.P.25) și Grădinița Orsolya Oradea au desfășurat în luna ianuarie cea de-a doua activitatea, intitulată: „SĂ-L CINSTIM PE SLAVICI”

Citește mai departe...

8 MARTIE 2022

EXPOZIȚIE DE FELICITĂRI
Imagini ce-ţi inspiră energie şi bucurie de viaţă.
Elevii școlii noastre, sub atenta îndrumare a doamnelor învățătoare și diriginte, au realizat o EXPOZIȚIE DE FELICITĂRI cu mesaje de 8 Martie cu cele mai frumoase urări pentru femeile din viața lor: mamă, mătușă, soră, prietenă, bunică, colegă, pedagogă, profesoară, dirigintă…
O adevarată încântare pentru suflet! Felicitări tuturor!
Fie că primăvara să vă inunde sufletul cu bucuria şi parfumul tuturor florilor sale.
Vă dorim un 8 Martie 2022 cât mai frumos!

Citește mai departe...

100 DE ZILE DE ŞCOALA

Astăzi a fost o zi specială pentru elevii CLASEI PREGĂTITOARE A care au celebrat primele 100 de zile de școală.
În această perioadă, de când au făcut primii pași în școală, elevii au învăţat să fie prieteni și au avut posibilitatea să se bucure de fiecare zi petrecută împreună, învăţând mereu ceva folositor.
Furnicuțele vesele și-au prezentat creațiile proprii pe care le-au realizat, unii cu ajutorul părinților, alții prin propriile forțe, prin care marchează ziua 100 de școală.
Într-un entuziasm general aceștia s-au bucurat de bilanţul primelor 100 de zile de şcoală!
Felicitări, dragi elevi!

Citește mai departe...